Tampere - Järisyttävä, hyvällä tavalla

Kazakstanissa syntynyt ja kasvanut Yuliya Nesterenko haaveili jo pienenä asuvansa Euroopassa. Hänen haaveensa toteutuivat ja hän on elänyt unelmaansa Tampereelle vuodesta 2013.

Tampereella on ystävällinen ilmapiiri ja paljon mahdollisuuksia ulkomaalaisille

Innovaatiokeskus Uudella Tehtaalla näyttää kiireiseltä, kuten oletettavasti aina. Ei kuitenkaan kaoottiselta: media-ammattilainen Yuliya Nesterenkolla on hommat hanskassa.

Yuliya syntyi Kazakstanissa vuonna 1994, mutta on aina halunnut asua Euroopassa:

- Tiesin, että Suomi on asumisnolosuhteidensa ja koulutustason suhteen yksi maailman parhaista maista. Niinpä päätin tavoitella unelmaani ja valmistauduin pääsykokeisiin. Pääsin opiskelemaan Mikkeliin, mutta halusin kuitenkin jotain isompaa ja tulin Tampereelle. Valmistuin muutama päivä sitten Tampereen ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketalouden ohjelmasta.

Maaliskuussa 2015 Yuliyan elämä mullistui, kun hän osallistui Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n järjestämään videopitsaus-kilpailuun. Hän voitti. Kaksi viikkoa voiton jälkeen hän sai töitä.

- Osallistuin Technopolis Business Breakfasteille ja solmin niissä paljon hyödyllisiä kontakteja. Yksi niistä oli Uusi Tehdas, josta soitettiin minulle. He etsivät sosiaalisen median koordinaattoria ja parin rennon haastattelun jälkeen aloitin siellä työt.

Yuliya väittää aina rakastaneensa jopa Pohjoismaiden ilmastoa. Hän odotuksensa Suomea kohtaan olivat korkealla ja ne ovat jopa ylittyneet.

- Kazakstanilaiselle tytölle kaikki oli järisyttävää, hyvällä tavalla.

Tällä hetkellä Yuliya opiskelee suomenkieltä ja aikoo asua täällä koko elämänsä:

- Tampereella on ystävällinen ilmapiiri ja paljon mahdollisuuksia ulkomaalaisille. Uuden Tehtaan ja Demolan henki on aivan uskomaton. Tämä on paras työpaikka ja Tampereen kansainvälisin ympäristö. Olen todella onnekas, että saan tehdä sitä, mitä rakastan.

Katso video, jossa Yuliya kertoo Tampereen innovaatioympäristöstä:

Lue lisää välkkyjen tamperelaisten tarinoita:
visittampere.fi/valkkya-elamaa