Tampere on paras paikka asua

Portugalissa syntynyt Berta Portugal oppi jo lapsena seuraamaan unelmiaan. Terveydenhuoltoalalla työskelentelevälle Bertalle Tampere tarjoaa runsaasti valinnanvaraa toteuttaa itseään.

Tampere - All Bright! Ambassador Berta Portugal

Synnyin Portossa, Portugalin toiseksi suurimmassa kaupungissa, joka on tunnettu portviinistä, francesinha-leivistä ja ystävällisistä ihmistä. Kasvoin Oliveira de Azeméisin kylässä, inspiroivassa perheessä, joka opetti minut seuraamaan unelmiani.

Lukion jälkeen päätin muuttaa Portoon opiskellakseni sairaanhoitajaksi Escola Superior de Enfermagem do Porto -terveydenhuolto-oppilaitoksessa. Sain yhdistää kaksi intohimoani: ihmiset ja lääketieteen. Minulle elämä on paljon muutakin kuin mukavuusalueella olemista. Tarvitsen haasteita. Haluan päästä eteenpäin. Tunnettu Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti (El Camiño de Santiago) teki minusta uuden ihmisen. Interrail ympäri Eurooppaa tarjosi minulle kattauksen uusista kulttuureista, perinteistä, ihmisistä, ystävistä, seikkailuista ja antoi minulle rohkeutta. Löysin itseni musiikista. Lopulta ERASMUS-vaihto Tampereella sai minut tuntemaan oloni kotoisaksi.

Valmistuttuani vuonna 2014 aloin opiskella suomenkieltä ja työskentelin vapaaehtoisena sairaanhoitoprojektissa. Toukokuussa sain työpaikan Toijalasta ja muutin jälleen Tampereelle. Sairaanhoidon lisäksi minua kiinnostaa bisnes ja niinpä syyskuussa 2015 matkustin Pariisiin työskennelläkseni AZEMADin myyjänä yksillä maailman tunnetuimmista messuista: Maison & Objet.

Miksi Tampere on paras asuinpaikka? Koska se on kaunis, vihreä, siisti ja turvallinen… Täällä voi valita, haluaako asua luonnon vai ihmisten keskellä. Voit löytää tasapainon. Täällä on paljon puistoja ja järvi on aina lähellä. Kulttuuritarjontaa on aina saatavilla; Täällä on teatteriviikko, kukkaisviikko, ruokaviikko, tanssiviikko, useita musiikkifestivaaleja, improvisaatio-festivaali, elokuvafestivaali, useita museoita ja joka tapahtumassa on opiskelijahinnat. Joka paikkaan pääsee polkupyörällä tai bussilla. Täällä pärjää hienosti englanninkielellä, mutta jos haluat kuulua väestöön, kannattaa opetella suomea.

Sosiaalisena ihmisenä olen osallistunut erilaisiin kansainvälisiin aktiviteetteihin Tampereella. Liityin kielikahvilaan, Lindy hopiin, Tukkateatteri-ryhmään ja vastikään sohvasurffaajat-ryhmään. Valinnanvaraa on runsaasti.

Berta Portugal on Tampere - All Bright! Ambassador. Lue lisää ambassador-verkoston toiminnasta täältä >