Tampere on mahdollisuuksien kaupunki

Sri Lankasta Suomeen 19-vuotiaana saapunut Rajkumar Sabanadesan on oiva esimerkki siitä, kuinka kysyntä ja tarjonta kohtaavat työmarkkinoilla. Siivoojana aloittanut Rajkumar on nykyään yksityisen valmennus- ja konsultointipalveluja tarjoavan yrityksen toimitusjohtaja.

Tampere on mahdollisuuksien kaupunki

Pääsy työelämään riippuu toki henkilön omasta aktiivisuudesta, mutta Rajkumar uskoo, että yritykset tunnistavat nykyään paremmin kansainvälisen työvoiman tarpeen, joka on jatkuvassa kasvussa.

- Kansainvälisillä osaajilla on paljon annettavaa, ja monikulttuuriset työyhteisöt ovat dynaamisia ja nopeasti kehittyviä.

Rajkumarilla on takataskussaan muutamia hyviä neuvojia niin työntekijöille kuin työnantajillekin.

- Mikä sitten onkaan asemasi yrityksessä, kielitaito on ehdottoman tärkeää. Kun pystyt lukemaan iltalehtien lööpit ja ymmärrät sääennusteen, voit todella päästä kiinni työyhteisön kuvioihin ja laajemmin osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Työnantajan on myös hyvä muistaa, että esimies luo yrityksen hengen.

- Esimiehen tulee kohdella kaikkia tasapuolisesti ja kannustaa ihmisiä kehittämään vahvuuksiaan ja tekemään parhaansa.

”Täällä voi asua ja tehdä työtä rauhassa”

Rajkumar Sabanadesan ylistää erityisesti nykyistä kotiseutuaan.

- Vietin pari vuotta pääkaupunkiseudulla työn takia, mutta palasin nopeasti Tampereelle. Tampere on nykyaikainen kaupunki, ja kaupunkiseutu kehittyy jatkuvasti korkeakoulujen tuodessa alueelle ihmisiä, ideoita ja innovaatioita. Lisäksi luonto on täällä lähellä ja vapaa-ajan harrastustarjonta on monipuolinen.

- Alun perin tarkoitukseni oli muuttaa Kanadaan – Suomen piti olla vain välilaskupaikka. Mutta vakuutuin mahdollisuudesta toteuttaa itseäni täällä ja niinpä jäin Suomeen, sanoo Rajkumar, joka pitää Suomea kotimaanaan.

Tämä tapahtui vuonna 1994. Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Rajkumar on valmistunut lähihoitajaksi, sairaanhoitajaksi ja sosiaalityöntekijäksi. Hän suorittaa parhaillaan ylempää korkeakouluturkintoa yhteiskuntatieteissä.

- Suomi on ihmeellinen maa. Kaikista pidetään huolta ja jokaisella on muun muassa mahdollisuus opiskella. Kun ei tarvitse käyttää isoa osaa energiastaan hengissä pysymiseen, voi kehittää itseään niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisella tasolla.

Lue lisää välkkyjen tamperelaisten tarinoita:
visittampere.fi/valkkya-elamaa