Paluumuuttajan Tampere on rento ja konstailematon

Jenni Kallionsivu palasi Suomeen viiden Virossa asutun vuoden jälkeen. Tampere valikoitui asuinpaikaksi paitsi perhesyiden, myös rennon ja konstailemattoman ilmapiirinsä takia.

Tampere on suomalaisten suosikkikaupunki

Jenni työllistää itsensä tuottajana ja hankemuotoilijana, ja toimii aktiivisesti tamperelaisessa paluumuuttajien osuuskunnassa.

Jenni on nuoresta pitäen ajatellut, että olisi hienoa asua jonkin aikaa ulkomailla. Sittemmin hän on ollut, paitsi tavallisilla matkoilla, myös au pairina Saksassa, vapaaehtoistöissä Virossa ja opiskelemassa Italiassa. Valmistuttuaan hän lähti Suomen Viron-instituuttiin töihin.

– Tallinna on ihanan dynaaminen paikka elää, ja työ instituutin kulttuuriohjelmassa oli äärimmäisen mielenkiintoista, hän kertoo.

Tampere veti pisimmän korren, kun oli aika palata takaisin kotimaahan. Sekä Jenni että hänen miehensä ovat opiskelleet Tampereella, joten molemmilla on seudulla pitkäaikaisia ystävyyssuhteita. Muutenkin kaupunki on Jennin mukaan mukavan kokoinen asua ja kasvattaa lasta – ei vähiten siksi, että toiset isovanhemmatkin asuvat lähellä. Asuinpaikka valittiin kuitenkin strategisesti läheltä Tampereen rautatieasemaa.

– Työn takia käyn usein Helsingissä, ja kulkeminen on näin kätevää, Jenni sanoo.

Jenni on perustajajäsen Osuuskunta Paluussa, joka luotiin palvelemaan maailmalta palaavia suomalaisia. Sen tavoitteena on tehdä Tampereesta paluumuuttajien pääkaupunki, jossa palaajien kokemus ja osaaminen pääsevät oikeuksiinsa.

– Osuuskunnassa yksi roolini on hankkeistaminen eli muitten ihmisten hyvien ideoiden auttaminen lentoon. Toivon toki itsekin pääseväni osuuskunnan kautta sisälle tamperelaiseen työelämään, Jenni sanoo.

Lue lisää välkkyjen tamperelaisten tarinoita:
visittampere.fi/valkkya-elamaa